BERI GESZTENYÉSE
Hozzávalók (egy 35 x 40 cm-es tepsihez):
A tésztához: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál zabkorpa. (Vagy a liszt és zabkorpa helyett 8 evőkanál rétesliszt.)
A töltelékhez: 50 dkg gesztenyemassza, 2 dl tejszín.
A sütemény tetejére: olvasztott csokoládé.
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is. A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez a gesztenyét kikeverjük a tejszínnel.
A piskótalapot két egyforma, 35 x 20 cm-es téglalappra vágjuk. Az egyiket megkenjük a krémmel, a másikat ráborítjuk, és óvatosan lenyomkodjuk.
A sütemény tetejét bevonjuk olvasztott csokoládéval.