BUNDÁS ALMA
Hozzávalók:
4 nagyobb alma (kb. 1 kg),
a tésztához:
10 evőkanál liszt,
2 tojás,
2,5 dl tej,
szódavíz vagy buborékos ásványvíz,
csipetnyi só,
1 kávéskanál vaníliás cukor,
negyed kávéskanál őrölt fahéj,
a sütéshez étolaj,
a tálaláshoz: porcukor, lekvár, fahéj ízlés szerint.
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, karikákra vágjuk, a közepükből eltávolítjuk a magházat.
A tészta hozzávalóiból sűrű palacsintatésztát készítünk: a liszthez hozzákeverjük a tojásokat, a tejet, a sót, cukrot, fahéjat, és csomómentesen elkeverjük, ha kell, buborékos vízzel apránként hígítjuk egy kicsit.
Az almaszeleteket a sűrű masszába forgatjuk, és forró bő olajban aranybarnára sütjük.
Ha kész, papírtörlőre szedjük, majd fahéjas porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.
Tipp:
Ugyanezt az ételt megcsinálhatod más gyümölcsből, például ananászkarikákból, banánból sőt, akácvirágból is.
BUNDÁS ALMA HAJDINALISZTTEL
Hozzávalók: 4 nagyobb alma (kb. 1 kg), a tésztához: 10 evőkanál hajdinaliszt, 2 tojás, 2,5 dl tej, szódavíz vagy buborékos ásványvíz, csipetnyi só, 1 kévéskanál xilit (nyírfacukor) vagy ennek megfelelő más sütésálló édesítőszer, negyed kévéskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja, fél kávéskanál sütőpor, a sütéshez étolaj.
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, karikákra vágjuk, a közepükből eltávolítjuk a magházat.
A tészta hozzávalóiból sűrű palacsintatésztát készítünk: a liszthez hozzákeverjük a sütőport, a tojásokat, a tejet, a sót, édesítőt, fahéjat, reszelt citromhéjat és csomómentesen elkeverjük, ha kell, buborékos vízzel apránként hígítjuk egy kicsit.
Az almaszeleteket a sűrű masszába forgatjuk, és forró bő olajban aranybarnára sütjük.
Ha kész, papírtörlőre szedjük, majd őrölt fahéjas édesítőporral megszórva tálaljuk.
A hajdináról itt olvashatsz: HAJDINA - magas vérnyomás, candida, cukorbetegség ellen.