Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


BUNDÁS ALMA

2008.01.29

Kép

 

Hozzávalók:

4 nagyobb alma (kb. 1 kg), 

a tésztához: 
10 evőkanál liszt, 
2 tojás, 
2,5 dl tej, 
szódavíz vagy buborékos ásványvíz, 
csipetnyi só, 
1 kávéskanál vaníliás cukor, 
negyed kávéskanál őrölt fahéj, 

a sütéshez étolaj,

a tálaláshoz:  porcukor, lekvár, fahéj ízlés szerint.
    

  
Elkészítés:

Az almákat megpucoljuk, karikákra vágjuk, a közepükből eltávolítjuk  a magházat.

A tészta hozzávalóiból sűrű palacsintatésztát készítünk: a liszthez hozzákeverjük a tojásokat, a tejet, a sót, cukrot, fahéjat, és csomómentesen elkeverjük, ha kell, buborékos vízzel apránként hígítjuk egy kicsit.

Az almaszeleteket a sűrű masszába forgatjuk, és forró bő olajban aranybarnára sütjük.

Ha kész, papírtörlőre szedjük, majd fahéjas porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.

 

Tipp:

Ugyanezt az ételt megcsinálhatod más gyümölcsből, például ananászkarikákból, banánból sőt, akácvirágból is.

 

 

BUNDÁS ALMA HAJDINALISZTTEL

  

Hozzávalók:

4 nagyobb alma (kb. 1 kg), 

a tésztához: 
10 evőkanál hajdinaliszt, 
2 tojás, 
2,5 dl tej, szódavíz vagy buborékos ásványvíz, 
csipetnyi só, 
1 kévéskanál xilit (nyírfacukor) vagy ennek megfelelő más sütésálló édesítőszer,
negyed kévéskanál őrölt fahéj, 
fél citrom reszelt héja, 
fél kávéskanál sütőpor, 

a sütéshez étolaj.

 

Elkészítés:

Az almákat megpucoljuk, karikákra vágjuk, a közepükből eltávolítjuk  a magházat.

A tészta hozzávalóiból sűrű palacsintatésztát készítünk: a liszthez hozzákeverjük a sütőport, a tojásokat, a tejet, a sót, édesítőt, fahéjat, reszelt citromhéjat és csomómentesen elkeverjük, ha kell, buborékos vízzel apránként hígítjuk egy kicsit.

Az almaszeleteket a sűrű masszába forgatjuk, és forró bő olajban aranybarnára sütjük.

Ha kész, papírtörlőre szedjük, majd őrölt fahéjas édesítőporral megszórva tálaljuk.

 

A hajdináról itt olvashatsz: HAJDINA - magas vérnyomás, candida, cukorbetegség ellen.

 

  

Kép