CSILLAGOK
Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja.
A töltelékhez: lekvár.
Elkészítés:
A vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel. Szintén gyorsan belegyúrjuk a többi alapanyagot. Aztán fél órát hűvös helyen pihentetjük a tésztát.
Aztán lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és csillag kiszúróval kiszaggatjuk. Minden másodiknak a közepéből kiszúrunk egy kisebb csillagot. A maradék tésztát megint összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.
A süteményeket kivajazott tepsibe rakjuk, elõmelegített sütõben (170-180°C) kb. 10-12 percig sütjük . Amikor megsültek, a lekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk.