CSOKOLÁDÉMÁMOR
Hozzávalók:
15 dkg étcsokoládé, 15 dkg vaj, 2 evőkanál barna cukor, 3 tojás, fél dl rum, 1 evőkanál étkezési keményítő.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. Légkeveréses sütőnél 160 fokra, légkeverés nélkül 200 fokra.
A csokoládét egy evőkanál vajjal együtt megolvasztjuk (legegyszerűbb mikrosütőben olvasztó programon). Amikor megolvadt, belekeverjük a többi vajat. Aztán félretesszük hűlni.
Az egész tojásokat és a cukrot egy tálba öntjük, és addig verjük elektromos habverővel, amíg egy sűrű, vajszínű krémet kapunk (kb. 3-4 perc).
A kihűlt csokoládéba belekeverjük a keményítőt, aztán a rumot. A csokikrémet a tojáshabba forgatjuk.
Az így kapott tésztát tűzálló porcelántálkákba vagy muffinformákba kanalazzuk, majd betesszük a sütőbe. 15 percig sütjük.
Ennyi idő alatt kívül ropogós, belül lágy, krémes lesz.
Jó étvágyat!
debrecen kertesút 111
(hupi sanyika, 2010.02.14 13:23)