HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
CSOKOLÁDÉS KEKSZ
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 20 dkg puha vaj, 20 dkg (sötét nád)cukor, 2 tojás, 2 tábla (20 dkg) csokoládé, fél kiskanál őrölt fahéj, fél kiskanál sütőpor.
A kekszek tetejére: mandula, mogyoró, szórócukor, durva szemű kristálycukor...
Elkészítés:
A vajat összekeverjük a cukorral és a tojásokkal. Belekeverjük a kakaóport. Egybeszitáljuk a lisztet a sütőporral és a fahéjjal. A lisztet a vajas krémbe keverjük. A csokoládét apró darabokra vágjuk, és belekeverjük a tésztába. (Már ilyenkor csodálatos illata van!)
A tésztából kiskanállal rakjunk halmokat vagy vizes/étolajos kézzel formázzunk golyókat, aztán rakjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól legalább 4-5 centi távolságra. (A tetejükre szórhatunk szórócukrot vagy nyomhatunk a kekszekbe mandulát, mogyorót...)
Előmelegített 220 fokos sütőben süssük a süteményt 12-15 percig. Akkor vannak készen, ha a külsejük már kemény, kicsit megrepedezett, de belül még lágyak.
Jó étvágyat!