CSOKOLÁDÉS-MANDULÁS KEKSZ
Hozzávalók (kb. 20 db kekszhez):
2 tojásfehérje, 15 dkg finomra darált mandula (vagy dió), 4 evőkanál (nád)cukor, 5 dkg reszelt étcsokoládé, 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor, fél kávéskanál őrölt fahéj.
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük. Az így kapott masszából hideg vízbe mártott kézzel diónyi golyókat formázunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk. A kekszet 220 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A tepsiben hűtjük ki, csak hidegen rakosgatjuk tálra. Teával vagy kávéval kínáljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
A tojásfehérjét nem kell felverni? Köszi
kérdés
(Moncsi, 2013.11.21 16:20)
Szia, Szamóca! Biztos nem kell ebbe liszt (vaj se?)? Csak mert annyira kis pufik a képen, nehéz elhinni, hogy a 15 dkg mandulától és a 2 fehérjétől. :) Csak mert meg akartam sütni a kép alapján pár napja, de csak most olvastam el a receptet.
Előre is köszi!
Moncsi
kérdés
(Katica, 2013.12.28 20:24)