DIÓHABOS DIÓS
Hozzávalók (25 x 35 cm-es tepsihez):
A tésztához:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 evőkanál porcukor + 1 csomag (2 dkg) vaníliás cukor, fél citrom héja, 1 tojás.
A tésztára: 10 evőkanál meggylekvár (de baracklekvárral is nagyon jó).
A következő réteghez: 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
Felső réteg: 10 dkg darált dió, 3 tojás, 3 evőkanál cukor.
A megsült sütemény tetejére: olvasztott csokoládé és egy maréknyi felezett dióbél.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, aztán egyenletes vastagságban egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodjuk. Egy villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Közben a 20 dkg darált diót összekeverjük a 10 dkg porcukorral és a fahéjjal.
Egy másik edényben a 3 tojásfehérjéből, a 3 evőkanál cukrot fokozatosan hozzáadva, kemény habot verünk. Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, és még 2-3 percig verjük a habverőgéppel. Az így kapott habba beleforgatjuk a 10 dkg darált diót.
Kivesszük az elősütött tésztát a sütőből. Megkenjük a tetejét a lekvárral. Egyenletes vastagságban rászórjuk a porcukros-fahéjas diót. A száraz diórétegre pedig ráöntjük a diós habot, és elsimítjuk rajta.
A süteményt visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon további fél óráig sütjük. (Ha túl hamar pirulna a teteje, takarjuk be alufóliával.)
Miután megsült, vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval, végül díszítsük dióval.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
jo lehet nagyon szeretnem hoza a receptet
Diohabos dios
( Marta Porteleki, 2010.01.29 20:43)Megsutottem ismet egy sutidet, ebben sem csalodtam, nagyon jo a leiras, tokeletes recept,ugy mint a tobbi. Nagyon hamar, konnyen elkeszitheto es finom! Koszonom, hogy megosztottad velunk! Szep hetveget kivanok!
Ginának
(Szamóca, 2009.11.29 21:33)
Szia Gina! Szép estét!
Gratulálok, hogy sikered volt a sütivel!
Kedves szamóca
(Gina, 2009.11.29 21:31)Köszönöm a családom nevében is a recepteket! Remélem hogy még a többit is sikerül ilyen jol elkészitenem (még kezdö vagyok a sütésben) de a receptjeid nagy segíség számomra!!! Mégegyszer köszönöm!!!
köszönet
(V-né Tímea, 2009.10.15 07:44)
Ez a sütemény a családom egyik kedvence lett. Kivételesen finom és nem is nehéz elkészíteni.
Köszönöm a konyhai,sütési, főzési tanácsokat és további jó munkát kívánok. Magamnak meg hasonló jó ötleteket, jó recepteket!
előkészület
(Zsóka, 2009.04.10 11:43)Köszi,Vik,már este óta kész a tészta,diók kimérve, erre vártam!Jó Ünnepeket!
A tepsi mérete
(Szamóca, 2009.04.09 20:51)
25 x 35 cm a tepsi mérete.
Mindjárt beírom a receptbe is.
tepsiméret
(Zsóka, 2009.04.09 20:25)Viktoriám!Húsvétra mesütöm ezt a csoki-csudát.Annyit árulj el,hogy mekkora tepsibe tegyem?Köszi!
A recptjeidről
(Zsóka, 2009.04.04 21:55)Sehol sem olvastam még ennyire érthetően,,egyszerűen leírt receptet!És ha kipróbálsz néhányat......Csodaklassz!
Szép és finom!;-)
(Saci, 2008.10.24 13:01)
Szia Szamóca! Ma megsütöttem! Isteni finom lett!:-)
Látványosan szép és eszméletlen finom!!! Ott a helye a kedvenceink közt!
Köszönöm a pontos és szuperjó receptet!:-))
További szép napot és jó hétvégét Neked!
Szia Margaréta!
(Szamóca, 2008.10.22 18:21)
De jó, hogy itt vagy! :)
Ez a süti tényleg nagyon finom. Én is meglepődtem rajta, hogy mennyire jó lett.
margareta51@freemail.hu
(margareta51, 2008.10.21 20:55)Szerintem nagyon finom lehet,hamarosan kiprobalom.
ero tortaro
(klaudia, 2012.12.03 13:36)