HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
DIÓS KEKSZ
Hálás köszönet Tulipáncsokornak az ötletért!
Hozzávalók (kb. 50 db kekszhez):
50 dkg dió darabosra aprítva (pl. aprítógépben néhányszor átforgatva vagy nagyobb lyukú darálón ledarálva), 25 dkg puha vaj, 25 dkg (barna)cukor, 25 dkg liszt, 1 tábla (10 dkg) csokoládé mogyorónyi darabokra vágva (én narancsdarabos étcsokoládét használtam), 2 tojás, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál sütőpor.
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. A keverékből diónyi golyókat formázunk. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket egymástól 5-6 cm távolságra. Aztán vagy az ujjunkkal vagy egy kanál hátával lenyomjuk a golyókat kb. fél centi vastag tallér formájúra.
A kekszeket előmelegített 220 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Amikor megsültek, a kekszek még lágyak. Meg kell várni, amíg kihűlnek. Kihűlés után válasszuk le őket a sütőpapírról.
A megsült süteményt olvasztott csokoládéval díszíthetjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia Répi!
Nagyon örülök, hogy neked is ízlik! Én nagyon szeretem.
Diós keksz
(répafül, 2010.02.05 13:51)Ma már sokadszor fogom megsütni a kekszet, és mindig nagy sikere van. Köszönet érte.
Annának
(Szamóca , 2009.11.25 16:57)
Szia!
Én úgy szoktam néha csinálni, hogy kettőt összeragasztok baracklekvárral. Úgy is nagyon finom.
Keksz
(Anna, 2009.11.25 16:20)Isteni finom!Bár nekem nagyon lágy lett a tésztája így hagytam egy éjszakát pihenni így is finom lett!Meg próbáltam úgy hogy egy kanál baracklekvárt raktam a tésztához sütés előtt.Úgy is finom!Köszi a receptet!
Keksz
(Szamóca, 2010.02.05 13:52)