DIÓS PUSZI
Hozzávalók:
3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 3 (púpos) evőkanál liszt, csipetnyi fahéj.
A sütemények tetejére: olvasztott csokoládé, felezett dió.
Elkészítés:
A tojásfehérjékből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. A habba óvatosan belekeverjük a dióval és fahéjjal egybekevert lisztet.
Az így kapott masszából kiskanállal diónyi halmokat rakunk egymástól legalább 5 centire egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A süteményeket előmelegített 180 fokos sütőben a középső rácson addig sütjük, amíg az aljuk egy egészen kicsit barnulni kezd.
A megsült és kihűlt diós csókokat olvasztott csokoládéval díszítjük.
Tipp:
Két-két diós csókot összeragaszthatunk baracklekvárral. Nagyon finom!
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Kérdésem, hogy ez a süti meddig áll el? Vagy ez inkább frissen jó? Ekkora adagból kb. hány db lesz?
Köszi a válaszokat! :)
diós puszi
(Zsu, 2011.02.14 14:42)