HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
EXTRA BARNA - liszt nélkül
Hozzávalók:
30 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 30 dkg (barna)cukor, 30 dkg vaj, 9 tojás.
(Nem tévedés: liszt nem kell bele!)
Elkészítés:
Készítsünk elő két magas falú tepsit: egy nagyobbat, és egy kisebbet (ami bőven belefér a nagyobba). A nagyobb tepsibe öntsünk annyi vizet, hogy ha a kicsit belerakjuk, ne folyjon ki a víz, és még legalább egy jó ujjnyi hely maradjon mindkét tepsi pereméig. A kisebb tesit vegyük ki a nagyból. A nagyot (a vízzel együtt) tegyük 180 fokos sütőbe. Ekkor kezdjük a sütemény elkészítését.
A csokoládét vízgőzben olvasszuk fel. Keverjük bele a vajat. A tojásokat egyben (szétválasztás nélkül) verjük minél habosabbra egy robotgép habverőjével, közben fokozatosan beleszórva a habba a cukrot. A cukros tojáshabot gyors mozdulatokkal keverjük a csokis-vajas krémbe.
A kisebb tepsit vagy kenjük ki jó alaposan vajjal, vagy béleljük ki sütőpapírral. Öntsük bele a csokis masszát. A tepsit a csokis masszával óvatosan rakjuk be a sütőbe a nagyobb tepsiben már forró vízbe.
A süteményt 60-70 percig süssük 180 fokon. (Ha hamarabb égni kezd a teteje, takarjuk le alufóliával.)
Tipp:
Tálalásnál adhatunk hozzá vanília- vagy gyümölcsöntetet.