HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
FAHÉJAS MUFFIN
Hozzávalók:
15 dkg liszt, 15 dkg finomra darált mandula (vagy dió, mogyoró), 10 dkg barna cukor, 2,5 dl tej, 3 tojás, 5 evőkanál étolaj, 1 citrom reszelt héja, 2 kávéskanál őrölt fahéj, 5 dkg csokicsepp (vagy apróra vagdosott csokoládé), 1 kávéskanál sütőpor.
Elkészítés:
A cukrot összehabarjuk a tojásokkal, hozzáadjuk az olajat és a tejet. A lisztet elvegyítjük a mandulával, a sütőporral, a fahéjjal és a citromhéjjal, majd a tejes keverékbe forgatjuk. (Nem keverjük sokáig, csak míg összeáll. A túlkevert muffin szivacsos lesz.) Végül hozzáadjuk a csokoládét is.
A tésztát papírkosárkákkal bélelt muffintepsibe kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Akkor van készen a sütemény, ha a teteje megemelkedik, repedezni kezd, és belül már nem lötyögős. De ne süssük túl!)