FÁNKOCSKÁK
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 3 dkg olvasztott vaj, 2,5 dl langyos tej, 5 dkg cukor, 1 tojás, 1 kiskanál citromlé, fél citrom finomra reszelt héja, 1 kiskanál sütőpor, csipetnyi só, olaj a kisütéshez, fahéjas vagy vaníliás porcukor a díszítéshez.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit (az összes hozzávalót az olajon és a porcukron kívül) sima tésztává keverjük. A tésztát fánkkinyomóba öntjük, és forró olajba kis karikákat nyomunk belőle. A fánkkarikák mindkét oldalát aranysárgára sütjük. A kész fánkokat megszórjuk porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.
Tipp:
Ha nincs fánkkinyomód, a tésztát kiskanállal is az olajba szaggathatod.
FÁNKOCSKÁK MÁSKÉPP
Hozzávalók:
50 dkg liszt (vagy 45 dkg liszt és 5 dkg étkezési keményítő), 15 dkg porcukor, 3 tojás, 2 dl tejföl, 2 evőkanál rum, 2 dl tej, fél zacskó sütőpor. (Adhatunk még hozzá finomra reszelt citromhéjat és a cukor egy része helyett vaníliás cukrot.) A kisütéshez étolaj, a fánkok megszórásához fahéjas porcukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit (az összes hozzávalót az olajon és a porcukron kívül) sima tésztává keverjük. A tésztát fánkkinyomóba öntjük, és forró olajba kis karikákat nyomunk belőle. A fánkkarikák mindkét oldalát aranysárgára sütjük. A kész fánkokat megszórjuk fahéjas porcukorral.
Tipp:
Ha nincs fánkkinyomód, a tésztát kiskanállal is az olajba szaggathatod.