FORGÁCSFÁNK - CSÖRÖGE
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 6 db tojássárgája, csipetnyi só, 2 evőkanál porcukor, egy kis poharas tejföl (1,5-2 dl), 2 evőkanál rum.
Elkészítés:
A lisztből, tejfölből és a tojások sárgájából kevés só, a rum és a cukor hozzáadásával tésztát gyúrunk. Késfoknyira nyújtjuk, majd derelyevágóval rombuszokat vágunk belőle. A rombuszok közepét bevágjuk. A rombuszok egyik végét áthúzzuk a középen vágott nyíláson. A fánkokat bő forró olajban megsütjük. Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia!
Sima lisztet használok hozzá.
Még nem próbáltam soha rétesliszttel.
csöröge
(Boszi, 2010.02.16 12:42)
Szia! Rétes vagy finomlisztet használsz a forgácsfánkhoz???
Válaszod előre is köszönöm.
képlopás
(gesztenye, 2010.02.12 20:32)
Szamóca!
A fánkod csodaszép!
Off!
Írtam Neked a képlopás oldalra a Vea oldalával kapcsolatban nézd meg légy szíves.
üdv. gesztenye
gesztenye.blogol.hu
újabbat találtunk a te képeiddel...
(Krumpliorr, 2010.02.09 11:35)
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=54430&p4=5
Borzalom. :(
Na nem offolok itt a gyönyörű fánkodnál, úgyis látod akkor mi folyik a listán. :)
Puszi!
Feketelista
(Szamóca, 2010.02.05 17:45)
Szia Krumpliorr!
Természetesen én is csatlakozom.
https://szamoca.eoldal.hu/cikkek/szegyenfal
a fánkról
(mária, 2010.02.02 14:12)ez nagyon jó emlékszem,hogy anyukám sütött mindig ilyet nagyon szerettem de elisfeledtem.Most viszont megprobálom megcsinálni.Köszönöm!!!
kezdeményezés
(Krumpliorr, 2010.02.01 21:58)
Szia! :)
Hoztam neked egy blogot, ami mától fekete listaként szerepel. Kérlek szépen terjeszd, és akinek van tudomása lopós oldalról jelezzétek itt a blogon.
http://keptolvajok.blogspot.com/
Azt szeretnénk elérni, hogy minél nagyobb visszhangja legyen ennek a blognak, legyen tekintélye, ahol ciki feltűnni.
Főleg tőled is amennyi képet már elloptak..
Ha van még olyan oldal ahol van képed, akkor írd meg. Logoja is van az oldalnak, mi kitettünk a blogra, reklámozzuk.
Ha gondolod, csatlakozz! :)
Forgáááács!!!!
(kaleva, 2010.01.15 18:56)Nagyon szeretem, de jó, hogy eszembe juttattad! Jó ez a recept. Köszi!
Liszt
(Szamóca, 2010.02.16 12:49)