Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


FORGÁCSFÁNK - CSÖRÖGE

2008.01.24

 csoroge-050-ff.jpg

 

Hozzávalók: 

50 dkg liszt, 6 db tojássárgája, csipetnyi só, 2 evőkanál porcukor, egy kis poharas tejföl (1,5-2 dl), 2 evőkanál rum.

   

fankok-20090110-034-ee.jpg

 

Elkészítés:

A lisztből, tejfölből és a tojások sárgájából kevés só, a rum és a cukor hozzáadásával tésztát gyúrunk. Késfoknyira nyújtjuk, majd derelyevágóval  rombuszokat vágunk belőle. A rombuszok közepét bevágjuk.  A rombuszok egyik végét áthúzzuk a középen vágott nyíláson. A fánkokat bő forró olajban megsütjük. Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.

  

csoroge-002-ee.jpg  

fank003-dd.jpg

   

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Liszt

(Szamóca, 2010.02.16 12:49)

Szia!
Sima lisztet használok hozzá.
Még nem próbáltam soha rétesliszttel.

Re: Liszt

(ESZTER, 2012.02.04 16:33)

sima vagy rétes liszttel készíted?

Re: Re: Liszt

(Tündérke, 2016.04.01 12:56)

milyen liszttel kell sütni sima vagy rétes liszt?

Csöröge

(Szamóca, 2010.02.28 07:58)

Remélem, jól sikerült!

recept

(Timi, 2010.02.23 14:31)

Most fogom kipróbálni a (csörgét):)

csöröge

(Boszi, 2010.02.16 16:25)

Köszönöm!

csöröge

(Boszi, 2010.02.16 12:42)

Szia! Rétes vagy finomlisztet használsz a forgácsfánkhoz???
Válaszod előre is köszönöm.

Köszönöm!

(Szamóca, 2010.02.13 18:00)

Köszönöm, lányok!

képlopás

(gesztenye, 2010.02.12 20:32)

Szamóca!
A fánkod csodaszép!

Off!
Írtam Neked a képlopás oldalra a Vea oldalával kapcsolatban nézd meg légy szíves.
üdv. gesztenye
gesztenye.blogol.hu

újabbat találtunk a te képeiddel...

(Krumpliorr, 2010.02.09 11:35)

http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=54430&p4=5

Borzalom. :(
Na nem offolok itt a gyönyörű fánkodnál, úgyis látod akkor mi folyik a listán. :)
Puszi!

Feketelista

(Szamóca, 2010.02.05 17:45)

Szia Krumpliorr!
Természetesen én is csatlakozom.
https://szamoca.eoldal.hu/cikkek/szegyenfal

Forgácsfánk

(Szamóca, 2010.02.05 12:17)

Kedves Mária!
Remélem, jól sikerült a fánk!

a fánkról

(mária, 2010.02.02 14:12)

ez nagyon jó emlékszem,hogy anyukám sütött mindig ilyet nagyon szerettem de elisfeledtem.Most viszont megprobálom megcsinálni.Köszönöm!!!

kezdeményezés

(Krumpliorr, 2010.02.01 21:58)

Szia! :)

Hoztam neked egy blogot, ami mától fekete listaként szerepel. Kérlek szépen terjeszd, és akinek van tudomása lopós oldalról jelezzétek itt a blogon.

http://keptolvajok.blogspot.com/

Azt szeretnénk elérni, hogy minél nagyobb visszhangja legyen ennek a blognak, legyen tekintélye, ahol ciki feltűnni.
Főleg tőled is amennyi képet már elloptak..
Ha van még olyan oldal ahol van képed, akkor írd meg. Logoja is van az oldalnak, mi kitettünk a blogra, reklámozzuk.
Ha gondolod, csatlakozz! :)

Forgácsfánk

(Szamóca, 2010.01.19 11:38)

Nálunk azóta már újra fölkerült az étlapra. :)

Forgáááács!!!!

(kaleva, 2010.01.15 18:56)

Nagyon szeretem, de jó, hogy eszembe juttattad! Jó ez a recept. Köszi!