FŰSZERES KIFLIK
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 20 dkg hideg vaj, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, negyed kávéskanál őrölt fahéj, csipetnyi őrölt szegfűszeg és kardamom, 5 dkg darált dió, 3 dkg nagyon apróra vágott kandírozott narancshéj. Díszítésnek porcukor vagy olvasztott csokoládé.
Elkészítés:
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, amit minimum egy órára hűtőgépbe teszünk.
Ezután a tésztából kb. fél centi vastag rudakat sodrunk, a rudakból pedig kifliket formálunk.
A süteményt előmelegített180 fokos sütőben megsütjük. Vigyázat, nagyon hamar sülnek, a sütési idő 10-12 perc. Onnan lehet megállapítani, hogy a sütemény készen van, hogy az alja egy picit barnulni kezd. Ilyenkor a kiflik még kicsit puhák, óvatosan nyúljunk hozzájuk.
A megsült süteményeket még melegen meghempergetjük vaníliás porcukorban vagy kihűtve olvasztott csokival díszíthetjük.