GESZTENYÉS PAPUCS
Hozzávalók:
1 adag élesztős leveles tészta (a receptjét itt találod meg:ÉLESZTŐS LEVELES VAJAS TÉSZTA), 1 tojás villával fölverve, porcukor. A töltelékhez:
50 dkg tisztított főtt gesztenye, 20 dkg porcukor, 2 dl habtejszín, 1 evőkanál rum (vagy néhány csepp rumaroma), apróra vágott kandírozott narancshéj vagy mazsola (kihagyható).
(Esetleg - ha nincs valódi gesztenyéd - fél kg gesztenyemassza és 2 dl habtejszín.)
Elkészítés:
A töltelékhez a főtt gesztenyeszemeket a porcukorral, rummal és tejszínnel robotgépben nagyjából sima krémmé keverjük, végül a kandírozott narancshéjdarabkákkal vagy mazsolával ízesítjük.
(Ha gesztenyemasszát használunk, akkor a fagyasztott masszát engedjük fel, nyomjuk át krumplinyomón, aztán keverjük össze a tejszínnel és a narancshéjdarabokkal/mazsolával.)
A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe egy-egy kanál gesztenyét teszünk. A tészta egyik sarkát középre, a töltelékre hajtjuk, ezt a sarkot nagyon vékonyan megkenjük fölvert tojással, és ráhajtjuk a szemben levő sarkot. Kicsit rányomjuk. A papucsokat sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és 220-230 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (A sütőt ne nyitogassuk közben, mert nem emelkedik meg a tészta!)
A megsült süteményt megszórjuk porcukorral.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia! Légy szíves írd meg, meddig kell sütni a papucsokat?
Re: re: gesztenyés papucs
(Kati, 2012.11.10 20:57)Szia! Légy szíves azt is írd meg, hogy a gáztűzhelyben meddig, és milyen lángon kell sütni a papucsokat? Köszönöm szépen.
gesztenyés papucs
(Timi, 2011.09.26 10:45)
Szia!
A sütit meddig süssem?Mert nem lehet nyitogatni a sütőt így meg sem tudom nézni.
Köszönöm
re: gesztenyés papucs
(Kati, 2012.11.10 20:54)