HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
GOFRI
Hozzávalók (8-10 darabhoz):
25 dkg liszt, 10 dkg puha vaj, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 egész tojás, 3 dl tej, egy kiskanál sütőpor, csipetnyi só.
Elkészítés:
A vajat robotgép habverőjével egynemű, habos krémmé keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral, aztán a habverővel alacsony fokozaton keverve apránként hozzáadjuk a tejet. A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral, beleszórunk egy csipetnyi sót. A sütőporos lisztet egy fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojásos krémbe.
Az így kapott tésztát gofrisütőbe adagoljuk és megsütjük.
Ízlés szerint csokoládéöntettel, lekvárral, pudinggal, tejszínhabbal vagy egyszerűen porcukorral megszórva tálaljuk.
Egy másik változat:
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 3 evőkanál kristálycukor, 25 dkg szobahőmérsékletű vaj, fél csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 tojás, 1 csapott mokkáskanál szalalkáli, másfél dl tej, másfél dl víz.
Elkészítés:
A hozzávalókból robotgép habverőjével egynemű, habos krémet keverünk.
Az így kapott tésztát gofrisütőbe adagoljuk és megsütjük.
kérdés
(Veronika, 2011.01.04 19:28)