Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


GUNDEL PALACSINTA

2008.01.23

Az eredeti Gundel recept. Egyedül a palacsintát sütöm hozzá a saját bevált receptem szerint.

Hozzávalók (12 palacsintához):

12 palacsinta (a receptet itt találod meg: PALACSINTA, ahogy én csinálom),.

A töltelékhez (az eredeti recept szerint): 20 dkg darált dió, 5 dkg mazsola, 1,5 dl rum, 2 dkg kandírozott narancshéj, 1 dl tejszín, 12 dkg porcukor, csipetnyi őrölt fahéj.

A csokoládéöntethez: 2,5 dl tej, 3 dkg vaníliás cukor, 10 dkg jó minőségű étcsokoládé, 1,5 dl tejszín, 3 tojássárgája, 10 dkg porcukor, 2 kanál kakaópor, 1 kanál liszt.

 

Kép

  

Elkészítés:

A mazsolát megtisztítjuk és a mazsolaszemeket a nagyon apró darabokra vágott kandírozott naranccsal együtt beáztatjuk a rumba, és legalább 1-2 órát, de még jobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk.

A töltelékhez felforraljuk a tejszínt, beleszórjuk a diót, a porcukrot. csipetnyi fahéjat és a rumba áztatott mazsolát és kandírozott narancsot. A keveréket 1-2 percig kevergetve főzzük. (Ha túl sűrű, pici tejet önthetünk bele.) A felfőzött diós keveréket gyakran megkeverve kihűtjük. Közben, mikor már csak langyos, hozzáöntjük a mazsola és narancs áztatásából visszamaradt rum felét.

Megsütjük a 12 palacsintát.

Megtöltjük őket a dióval, és összehajtogatva vagy föltekerve tányérra rendezzük.

A csokoládéöntethez a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. A csokoládét megolvasztjuk.

A tojássárgákat kikeverjük 10 dkg porcukorral, 2 csapott evőkanál kakaóporral és egy csapott evőkanál liszttel, majd vékony sugárban beleöntjük a forró tejet, miközben habverővel állandóan keverjük.

A csokoládés keveréket mérsékelt tűzön, állandóan kevergetve felforraljuk, de amint forrni kezd, azonnal levesszük a tűzről. A tejszínből kemény habot verünk, és beleforgatjuk csokoládékrémbe. Végül belekeverjük a mazsolaáztató rum megmaradt felét.

A palacsintákat vajban mindkét oldalukon hirtelen átsütjük, tányérra tesszük, és a forró csokoládéval meglocsoljuk.

  

palacsinta-7-052-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.