GYORS, KEVERŐS GYÜMÖLCSÖS
Hozzávalók (egy 25 x 35 cm-es tepsihez):
4 tojás, 25 dkg liszt, 15-20 dkg cukor, 20 dkg szobahőmérsékletű vaj, 1 citrom reszelt héja,1 kávéskanál sütőpor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 3 evőkanál hideg víz, 50 dkg megtisztított gyümölcs.
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, végül a reszelt citromhéjat. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, majd a vajas krémbe forgatjuk. A tészta harmadát egy másik edénybe merjük, hozzáadjuk a vízben feloldott kakaóport.
A világos tésztát a tepsibe simítjuk, majd elosztjuk rajta a sötétet. A sütemény tetejét megszórjuk a gyümölccsel. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a beleszúrt tűre már nem tapad tészta (30-35 perc), de ne szárítsuk ki!
Gyors keverős gyümölcsös
(Viki, 2013.07.10 19:21)