HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
GYÜMÖLCSÖS BROWNIE
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 4 tojás, 20 dkg vaj, 20 dkg jó minőségű csokoládé, 2 dl tej, csipetnyi só, 15 dkg barnacukor, 1 kiskanál sütőpor, 2 kiskanál őrölt fahéj, fél kiskanál őrölt szegfűszeg, egy narancs reszelt héja, 20 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs és dióféle (cseresznye, mazsola, kandírozott narancshéj, dió, mandula...), 10-10 dkg nagyobb darabokra tördelt tejcsokoládé és fehér csokoládé.
A sütemény tetejére: olvasztott csokoládé.
Elkészítés:
A lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral.
Egy másik tálban megolvasztjuk a 20 dkg vajat és a 20 dkg csokoládét. Belekeverjük a tojásokat, a cukrot, a fahéjat, szegfűszeget, a narancshéjat, sót és a tejet. Hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. Beletördeljük a tejcsokoládét és fehércsokoládét (ne nagyon apróra, minimum fél-egy centis darabkákra). Végül pedig laza mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt közepes ( kb. 20x40 centis), magas falú tepsibe öntjük. Előmelegített 220 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A megsült süteményt olvasztott csokoládéval vonjuk be és cukorgyöngyökkel vagy kandírozott gyümölccsel díszíthetjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia! Szerintem tortaformában csak fele mennyiséget süss.
torta
(kisskanyi, 2009.12.10 13:14)
Szia!
Az lenne a kérdésem,h. egy sima kerek tortaformába süthetem? Nem folyik ki belőle?
Tortaforma
(Szamóca, 2009.12.15 16:39)