KARAMELLIZÁLT GYÜMÖLCS
Hozzávalók (4 személyre):
10 dkg barna cukor, 1 evőkanál vaj, 1 kg gyümölcs (lehetőleg többféle), 1 evőkanál gyümölcslikőr.
Elkészítés:
A cukrot egy magas falú, nagy serpenyőben - állandóan kevergetve - megolvasztjuk. Amikor sárgulni kezd, belekeverjük a vajat, utána pedig, mikor a vaj teljesen felolvadt, a likőrt. A szirupba tesszük a megtisztított gyümölcsdarabokat a keménységük sorrendjében: először a keményebbeket, végül a legpuhábbakat. Az összes gyümölcsöt megpároljuk egy kicsit. De ne főzzük őket túl puhára!
A gyümölcsöket tányérokra szedjük, a visszamaradt karamellel leöntve tálaljuk.
Tipp:
Valamilyen magas alkoholtartalmú itallal tálalásnál leöntve, meggyújtva flambírozhatod is a gyümölcsöket.
Karamellizált gyümölcs.
(pumi., 2011.03.08 18:51)