KÁVÉS MUFFIN
Hozzávalók 12 muffinhoz:
20 dkg liszt, 10 dkg szobahőmérsékletű vaj, 10 dkg csokoládé, 15 dkg sötétbarna nádcukor, 3 tojás, 1 dl tej, 1 teáskanál azonnal oldódó kávé, fél kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál sütőpor. A habhoz: 50 dkg mascarpone. 5 dkg porcukor. A díszítéshez: csokoládés kávészemek.
Elkészítés:
A vajat és a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a kávét, aztán langosra hűtjük.
Egy púpos evőkanálnyit kiveszünk belőle, és a mascarponéhoz adjuk.
A tojást habosra keverjük a cukorral, majd belevegyítjük az olvasztott csokoládét, a tejet, majd a sütőporral és fahéjjal összeszitált lisztet. (Ne keverjük túl, mert a sütemény szivacsos állagú lesz!)
Az így kapott tésztát papírkosárkákkal bélelt muffintepsibe kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor van készen, ha a muffin megemelkedik, a teteje megrepedezik, és ha óvatosan megnyomjuk az ujjunkkal, belül még puha, de nem lötyögős. Ne szárítsuk ki! A kész süteményt hűlni hagyjuk.
Közben a porcukrot a csokoládés mascarponéba keverjük. Az így kapott krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és a közben kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. A süteményt kávészemekkel díszítjük.