REFORM KEKSZ - ami nagyon finom
Hozzávalók:
20 dkg puha vaj, 15 dkg barnacukor, 10 dkg liszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg zabpehely, 2 tojás, fél kiskanál sütőpor, egy csipetnyi só, fél kiskanál őrölt fahéj, 10 dkg csokoládé (lehet karobcsokoládé*** is) mogyorónyi darabokra vágva, 10 dkg egész mandula, (esetleg jégcukor díszítésnek).
*** A karobról itt olvashatsz: KAROB.
Elkészítés:
A vajat összekeverjük a cukorral, aztán belekeverjük a tojásokat és egy csipetnyi sót. Egy másik tálban összeöntjük a kétféle lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a fahéjat. A liszkeveréket a vajas krémbe forgatjuk. Végül hozzáadjuk a csokoládédarabokat és a mandulát.
Az így kapott tésztából kiskanállal diónyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távol, mert sülés közben szétterülnek.
A kekszeket előmelegített 230 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. (Akkor vannak készen, ha kicsit barnulni kezdenek. Ilyenkor a kekszek még puhák, de a sütőből kivéve 2-3 perc alatt megszilárdulnak.)
A sütő mindenképpen legyen nagyon forró, amikor a süteményt berakjuk sülni, különben a kekszek szétfolynak.
Karob
(Szamóca, 2009.07.30 19:19)