KEVERŐS GYÜMÖLCSÖS
Hozzávalók (egy kb. 25 x 30 cm-es tepsihez):
30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 tojás, 7 dkg vaj, negyed mokkáskanál őrölt fahéj, 1 kis doboz (kb. 2 dl) natúr joghurt, egy citrom reszelt héja, fél csomag sütőpor, 1 kg gyümölcs, díszítésnek mandulaforgács és olvasztott csokoládé (kihagyhatók).
Elkészítés:
Elektromos habverővel habos krémmé keverjük a cukrot, a puha vajat és a tojásokat. A krémbe beleforgatjuk a sütőporos lisztet, belekeverjük a citromhéjat és a fahéjat, végül a joghurtot.
A tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tetején egyenletesen elosztjuk a megtisztított, földarabolt gyümölcsöt.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A sütés vége előtt 5 perccel megszórhatjuk a tetejét mandulaforgáccsal.
A kész süteményt olvasztott csokoládéval díszíthetjük vagy megszórhatjuk porcukorral.