HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
KINDER PINGUI HÁZILAG
Hozzávalók:
A tésztához: 12 tojás, 12 evőkanál kristálycukor, 11 evőkanál rétesliszt, 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor (ha sötétebb a kakaópor, akkor elég két evőkanálnyi).
A töltelékhez: 1 liter tejszín, 20 dkg porcukor, 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor (pl. Aranka), 3 csomag habfixáló. (Vagy 1 liter Hulala növényi tejszín és 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor.)
A sütemény tetejére és a krém közepébe: 30 dkg olvasztott csokoládé.
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel. A lisztet egybeszitáljuk a kakaóporral. (A kakaóport mindenképpen szitálni kell, nehogy csomós maradjon!) Ezután a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a kakaós lisztet.
A habos tésztát két egyenlő részre osztjuk, és egy-egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, aztán előmelegített 200 fokos sütőben egyenként megsütjük. (Egy-egy lap körülbelül 8-10 perc alatt megsül.)
A krémhez a tejszínt egy nagy tálba öntjük, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a pudingport, a cukrot és a habfixálót, amikkel krémsűrűségűre keverjük. (Vigyázzunk, nehogy túlverjük és összecsomósodjon!)
A csokoládé felét megolvasztjuk, aztán félretesszük, néha megkeverjük, hogy ne kössön meg.
Az egyik piskótalapot egy nagy tálcára tesszük, rákenjük a krém egyik felét. Ezt leöntjük olvasztott csokoládéval. Várunk egy picit, hogy a csokoládé dermedni kezdjen. Ezután rákenjük a krém másik felét. Rátesszük a másik tésztalapot, kicsit lenyomkodjuk, végül megolvasztjuk a többi csokoládét is és a sütemény tetejét bevonjuk vele. (Esetleg megszórhatjuk csokoládédarával is, hogy ropogósabb legyen a bevonat.)
A kész süteményt hideg helyre tesszük, amíg megdermed. Utána szeleteljük. (A szeletelésnél éles kést kell használni, mert a krém könnyen kinyomódik.)
Tipp:
A recept legbonyolultabb része a krém közepébe kenendő csokoládé. Ezt könnyen pótolhatod, ha helyette egy réteg csokoládédarát szórsz az alsó krémrétegre, és azt borítod be a másik réteg krémmel.
Ha nagyon "valódi" Kinder Pingui-t akarsz csinálni, a süteményt szeleteld föl anélkül, hogy a tetejét bevontad volna csokival, tedd a szeleteket rácsra néhány centi távolságra egymástól, és úgy öntsd le őket csokival, hogy a csoki a szeletek oldalára is lefolyjon.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Fantasztikusan néz ki. Azt szeretném kérdezni, hogy a főzés nélküli pudingport minden nagyobb hipermarketben lehet venni? És mennyiért?
kinder pinqui
(Iza, 2011.10.16 17:17)
Embertelen finom lett! Egy gondom volt: a csokimáz középre helyezése. A darát nem szeretjük, így ahogy rácsorgott, össze-vissza, és kész. Köszönet a receptért.
Iza
puding
(Mónika, 2011.03.09 16:25)
Szia,
a főzés nélküli Aranka por helyett nem lehet rendes főzött pudingot használni?
Re: puding
(Szamóca, 2011.03.09 18:43)
Szia Mónika!
Nem tudom, milyen lenne rendes, főzős pudinggal. Egy biztos: más.
kinder pingui
(aniko, 2011.01.25 19:54)nagyon jól néz ki a süti holnap meg fogom sütni mejd megirom milyen lett
Tepsi méret
(Meskete, 2010.07.01 18:19)
Kedves Szamóca!
Ez a süti nagyon felkeltette az érdeklődésemet! :)
Szeretném megkérdezni, hogy ez a mennyiség a normál nagy tepsihez való? Ha nem, akkor Te mekkorában szoktad sütni?
Kinder Pingui házilag
(Szamóca, 2010.04.24 10:03)
Szia Rózsa!
A krém nem folyik hűtés nélkül sem. De arra vigyázni kell, hogy ne nyomódjon meg a sütemény, mert kinyomódni ki tud a krém.
Ami esetleg folyhat, az a középső vékony csokiréteg. Azt hagyd ki, ha szállítani akarod a sütit!
Amin még elgondolkodtam: ha hosszú ideig melegben lesz a sütemény, a tejszín esetleg megromolhat.
Ha árulnak a környéketeken Hulala növényi tejszínt, inkább abból csináld, az nem romlik meg olyan könnyen. Az akár egy napig is eláll hűtés nélkül.
kinder pingui
(Rózsa, 2010.04.24 09:37)
Szia Viki!
Egy kérdés: Ez a suti, illetve a vastag réteg krém miatt mennyire bírja a szállítást? Vagy mondjuk szobahőmérsékleten tárolható-e? Kifolyik a krém miután már megszilárdult, hacsk nincs hűtőben? Szertném elkészíteni, de van egy kis gyerkőc, akinek ez az édesség a kedvence és ezért érdekelne, hogy az utazást bírja-e, ugyanis nem sokára rokoni látogatásra indulunk, de kb 100km utazunk. Alkalmas ez a süti arra? Előre is köszönöm a válaszodat, Rózsa
Hulala
(Niki, 2010.02.16 21:58)
Sziasztok!
Nagyon finom ez a süti, próbáljátok ki, kicsit tényleg nehéz, hogy minden stimmeljen, de ha elsőre nem sikerül, másodikra menni fog.
Hulalát nem mindenhol lehet találni, nem akarok reklámozni, de én csak Tesco-ban találtam eddig, Sparban soha nem találtam.
Zsófinak
(Szamóca, 2010.02.13 21:19)
Szia Zsófi!
Az az igazság, hogy a Hulala szerintem inkább kényszermegoldás. Az igazi a valódi tejszín.
De pl. tejcukor allergiások számára csak növényi tejszínnel lehet süteményt készíteni.
Olyankor is megoldás a Hulala használata, ha szállítani kell egy habbal díszített süteményt. Ugyanis a Hulalából vert hab nem esik össze, napokig megtartja a formáját.
Ha Hulalát akarsz használni, tényleg nem kell habfixáló a fölveréséhez. A multiknál szinte mindenütt megvásárolható cukrozott és cukrozatlan változatban.
tejszín
(zsófi , 2010.02.10 19:04)
szia :)
már nagyon sok receptedben láttam, hogy Hulala növényi tejszínt is lehet használni a krémekhez.
sok mindenkitől hallottam, hogy nagyon jó és, hogy sokszor még habfixáló sem kell hozzá.
szeretném én is kipróbálni, hogy milyen, de nem tudom, hogy hol lehet kapni :(
Te hol szoktad venni?
köszönöm a választ :)
amúgy ezt a sütit is biztos el fogom készíteni, annyira jól néz ki, hogy akár most is fel tudnék falni belőle egy tepsivel :D:D:D
Megnéztem.
(Bokorné Rózsika., 2010.02.05 14:56)Elfogom késziteni nagyon jól nézki biztosan finom. Köszönöm.
aranka
(Kata, 2012.02.28 17:15)