KÓKUSZKOCKA
Hozzávalók:
30 dkg cukor, 20 vaj, 20 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék, 5 tojás, 1 teáskanál sütőpor. A bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj. A díszítéshez: 10 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Az így kapott krémbe beleforgatjuk a lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport. A tésztát közepes méretű, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
Közben a csokoládét felolvasztjuk a vajjal és 5 evőkanál vízzel.
A tésztát 12 egyforma nagyságú darabra vágjuk, majd megmártjuk a csokoládéban, aztán kókuszreszelékbe hempergetjük. A csokoládé megdermedése után tálaljuk.