HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
KÓKUSZOS PISKÓTATEKERCS
Hozzávalók:
A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál rétesliszt, 2 csapott evőkanál átszitált cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál hideg víz.
A töltelékhez: 30 + 5 dkg kókuszreszelék, 20 + 10 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 2 tábla (20 dkg) étcsokoládé.
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel, ezután hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és még 5 percig verjük a habot. Majd a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a kakaóporral elkevert lisztet.
A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.)
Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk kihűlni.
A kókuszkrémhez 30 dkg kókuszreszeléket összekeverünk 20 dkg puha vajjal és 15 dkg porcukorral.
A csokoládét fölolvasztjuk. Amikor langyos, de még nem szilárdult meg, hozzákeverjük a megmaradt 10 dkg vajat.
A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket, majd a kókuszkrém tetejét vékonyan megkenjük a csokoládékrém felével, ezután a piskótát minél szorosabban feltekerjük. Kívülről bevonjuk a maradék csokoládékrémmel, és beszórjuk a megmaradt 5 dkg kókuszreszelékkel.
kérdés
(flower, 2011.05.17 18:48)