KÓKUSZOS-RÉPÁS KEKSZ
Hozzávalók:
10 dkg finomra reszelt sárgarépa, 10 dkg barna cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg szobahőmérsékletű vaj, 2 evőkanál natúr joghurt, 1 citrom reszelt héja, fél kávéskanál szódabikarbóna, negyed kávéskanál őrölt fahéj. A díszítéshez: dió.
Elkészítés:
A hozzávalók összegyúrjuk, és fél órára hűtőgépbe tesszük. Ezután a tésztából diónyi gömböket formázunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk, aztán koronggá lapítunk. Minden korong tetejére negyed vagy fél diót nyomunk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a süteményt. 10-15 percig hagyjuk a tepsin hűlni, ezután rendezzük süteményes tálra.
TÖLTÖTT KÓKUSZOS-RÉPÁS KEKSZ
Az előbb leírt tésztából két-két korongot süthető lekvárral összeragasztunk. A széleiket jól összenyomkodjuk, és így sütjük meg. Én 100%-os szilvalekvárt használok hozzá. Nagyon finom!