KRÉMES ALMÁS
Hozzávalók:
A tésztához:
2 egész tojás, 10 dkg cukor, 20 dkg liszt, 10 dkg puha vaj, 2 dl tej, egy csipet só, egy kávéskanál fahéj, egy teáskanál sütőpor.
4-5 db közepes alma.
A krémhez:
3 csomag főzős vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj.
A sütemény tetejére: olvasztott csokoládé és pirított mandulaforgács.
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk nyolcfelé, távolítsuk el a magházukat. Rakjuk a gyümölcsszeleteket a tepsibe úgy, hogy a tepsi alját teljesen befedjék.
Keverjük össze a tojást, a cukrot és a vajat, aztán adjuk hozzá a tejet. Szitáljuk egybe a lisztet, fahéjat, sót és a sütőport. A száraz keveréket keverjük bele a tojásos, vajas krémbe, aztán öntsük ezt a tésztát a gyümölcsre.
Süssük a süteményt 200 fokos sütőben kb. fél óráig (tűpróbáig).
A pudingporból a tejjel és a cukorral főzzünk sűrű pudingot. A kész pudingot keverjük ki a vajjal.
A pudingkrémet kenjük a sütemény tetejére. Csorgassunk rá olvasztott csokoládét, és szórjuk meg mandulaforgáccsal.
Frissen, rögtön elkészítés után az igazi, de másnap is finom!
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia Móni!
A tejet is a tészta "folyékony" hozzávalóihoz kel keverni.
Krémes almás
(Móni, 2010.04.18 18:58)A tészta hozzávaló közt szerepel 2 dl tej. Azt hol kell felhasználni?
Anitának
(Szamóca, 2010.03.08 12:32)
Teljesen igazad van, Anita!
Maximálisan egyetértek veled.
Sajnos nem mindenki gondolkodik így.
Nálam a pillecukor használatát erősen korlátozza, hogy zselatinból készül. Úgyhogy én maradok a marcipánnál. :)
Szamócának
(Anita, 2010.03.08 12:30)
Kedves Szamóca,
Köszi a gratulációt, de igazából szerintem ez így jó, hogy azt adom a bébinek, amiben legalább tudom, hogy mi van - nagyrészt. Kezdettől fogva bevált szokás volt, ritkán vettünk bébiételt és nem is nagyon ette, vagy lejárt vagy elajándékoztam. Imád segíteni, nagyon ügyesen tud cukrozni és kavargatni, legjobban a nyalakodást szereti :).
A főzéshez pedig szerintem kitartás és gyakorlás kell, utána minden sínen van.
A pillecukor bevonatú tortákat én saját készítésű pillével vonom be, egyszerű és egészségesebb, mint a bolti.
Sok szép napot és receptet kívánok Neked.
Üdv, Anita
Anitának
(Szamóca, 2010.03.06 21:42)
Szia Anita! Szép estét!
Gratulálok, hogy a kicsi lányodnak nem bolti ételt és süteményt adsz, hanem te magad sütsz főzöl neki!
Ő még nem szokott "besegíteni" a sütögetésbe?
Köszönöm szépen a kedves, dicsérő szavaidat!
Szerencsére nem sok negatív megjegyzést kapok. Nem tud néhány rosszindulatú ember elkeseríteni. :)
Ami elszomorít az az, ha valakinek nem sikerül jól valamelyik étel, amit az itteni receptek alapján próbál elkészíteni. Az ilyesmit nagyon-nagyon sajnálom.
krémes almás és a többiek
(Anita, 2010.03.06 21:26)
Szia Szamóca,
Már egy ideje készítgetem a receptjeidet, mert ahogy leírod, a bonyolult is egyszerű. Eddig is imádtam főzni és sütni, de most még inkább. Nagyon szeretem, ahogy leírod az elkészítés módját, mert így amíg alszik a 1,5 éves kislányom, sima ügy a főzés (ez eddig azért néha okozott kisebb-nagyobb fennakadást). Nagyon jó az oldalad. Remélem, hogy az egy-két epés megjegyzés, amit kapsz, nem szegi kedved.
Üdv, Anita
Almás krémes
(Szamóca, 2010.04.19 10:05)