Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


KRÉMES ALMÁS

2008.01.18

Hozzávalók:
A tésztához:
2 egész tojás, 10 dkg cukor, 20 dkg liszt, 10 dkg puha vaj,  2 dl tej, egy csipet só, egy kávéskanál fahéj, egy teáskanál sütőpor.
4-5 db közepes alma.

A krémhez:
3 csomag főzős vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj.
A sütemény tetejére: olvasztott csokoládé és pirított mandulaforgács.

  

Kép

 

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk nyolcfelé, távolítsuk el a magházukat. Rakjuk a gyümölcsszeleteket a tepsibe úgy, hogy a tepsi alját teljesen befedjék.
Keverjük össze a tojást, a cukrot és a vajat, aztán adjuk hozzá a tejet. Szitáljuk egybe a lisztet, fahéjat, sót és a sütőport. A száraz keveréket keverjük bele a tojásos, vajas krémbe, aztán öntsük ezt a tésztát a gyümölcsre.
Süssük a süteményt 200 fokos sütőben kb. fél óráig (tűpróbáig).

A pudingporból a tejjel és a cukorral főzzünk sűrű pudingot. A kész pudingot keverjük ki a vajjal.

A pudingkrémet kenjük a sütemény tetejére. Csorgassunk rá olvasztott csokoládét, és szórjuk meg mandulaforgáccsal.

Frissen, rögtön elkészítés után az igazi, de másnap is finom! 

  

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Almás krémes

(Szamóca, 2010.04.19 10:05)

Szia Móni!
A tejet is a tészta "folyékony" hozzávalóihoz kel keverni.

Krémes almás

(Móni, 2010.04.18 18:58)

A tészta hozzávaló közt szerepel 2 dl tej. Azt hol kell felhasználni?

Anitának

(Szamóca, 2010.03.08 12:32)

Teljesen igazad van, Anita!
Maximálisan egyetértek veled.
Sajnos nem mindenki gondolkodik így.

Nálam a pillecukor használatát erősen korlátozza, hogy zselatinból készül. Úgyhogy én maradok a marcipánnál. :)

Szamócának

(Anita, 2010.03.08 12:30)

Kedves Szamóca,
Köszi a gratulációt, de igazából szerintem ez így jó, hogy azt adom a bébinek, amiben legalább tudom, hogy mi van - nagyrészt. Kezdettől fogva bevált szokás volt, ritkán vettünk bébiételt és nem is nagyon ette, vagy lejárt vagy elajándékoztam. Imád segíteni, nagyon ügyesen tud cukrozni és kavargatni, legjobban a nyalakodást szereti :).
A főzéshez pedig szerintem kitartás és gyakorlás kell, utána minden sínen van.
A pillecukor bevonatú tortákat én saját készítésű pillével vonom be, egyszerű és egészségesebb, mint a bolti.
Sok szép napot és receptet kívánok Neked.
Üdv, Anita

Anitának

(Szamóca, 2010.03.06 21:42)

Szia Anita! Szép estét!
Gratulálok, hogy a kicsi lányodnak nem bolti ételt és süteményt adsz, hanem te magad sütsz főzöl neki!
Ő még nem szokott "besegíteni" a sütögetésbe?
Köszönöm szépen a kedves, dicsérő szavaidat!
Szerencsére nem sok negatív megjegyzést kapok. Nem tud néhány rosszindulatú ember elkeseríteni. :)
Ami elszomorít az az, ha valakinek nem sikerül jól valamelyik étel, amit az itteni receptek alapján próbál elkészíteni. Az ilyesmit nagyon-nagyon sajnálom.

krémes almás és a többiek

(Anita, 2010.03.06 21:26)

Szia Szamóca,
Már egy ideje készítgetem a receptjeidet, mert ahogy leírod, a bonyolult is egyszerű. Eddig is imádtam főzni és sütni, de most még inkább. Nagyon szeretem, ahogy leírod az elkészítés módját, mert így amíg alszik a 1,5 éves kislányom, sima ügy a főzés (ez eddig azért néha okozott kisebb-nagyobb fennakadást). Nagyon jó az oldalad. Remélem, hogy az egy-két epés megjegyzés, amit kapsz, nem szegi kedved.
Üdv, Anita