LEKVÁROS CSÓK
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg barna cukor, 5 dkg durvára vágott dió, 5 dkg kandírozott narancs, néhány csipet őrölt fahéj és szegfűszeg, lekvár.
Elkészítés:
A hideg vajat összemorzsoljuk a liszttel. Gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, diót, apróra vágott kandírozott narancsot és a fűszereket. A tésztát 30 percre hűtőbe tesszük, majd nagyobb diónyi gombócokat formázunk belöle, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A golyók közepébe fakanál nyelével óvatosan mélyedést nyomunk. A mélyedéseket megtöltjük lekvárral. (Ne túl sokkal, mert kifolyik!)
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 12-05 perc alatt megsütjük. Tálalásnál megszórhatjuk porcukorral.