MÁLNÁS MUFFIN
A recept megjelent a KIFŐZTÜK receptmagazinban.
Hozzávalók (12 db nagyobb muffinhoz 1,5 dl-es csészével mérve):
1 csésze natúr joghurt, 1 csésze cukor, 1 csésze olaj, 2 tojás, 2 csésze liszt, 1-2 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 2 csésze málna (fagyasztott is jó).
A krémhez: 50 dkg mascarpone, 10 dkg málna, 5 dkg porcukor.
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a cukorral, a tojásokkal és az olajjal. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A száraz alapanyagokat belevegyítjük a nedvesekbe. (Nem szabad túl sokáig keverni, mert akkor a muffin nem lesz omlós, puha.) Végül laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába a málnát (a fagyasztottat fagyosan). Néhány málnaszemet eltehetünk a díszítéshez.
A tésztát muffinformába kanalazzuk, és előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a muffinok jól megemelkednek, a tetejük kicsit fölrepedezik, és ha az ujjunkkal kicsit megnyomjuk őket, nem lötyögnek, hanem kissé rugalmasak. Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk le alufóliával. (Vigyázat, finomabb, ha nem sül túl!) A kész muffinokat kihűtjük.
A krémhez a málnát szitán áttörjük. (Ha fagyasztott a gyümölcs, előbb fölengedjük.) A mascarponét kikeverjük a porcukorral, és fokozatosan belevegyítjük a málnavelőt ügyelve rá, hogy csak annyit használjunk föl, amennyi nem hígítja túl a krémet. Végül a málnakrémet csillagcsöves habzsákból a muffinok tetejére nyomjuk, málnaszemekkel díszítjük őket.
muffin krém
(Diuska, 2014.06.17 12:19)