MANDULÁS PUSZEDLI
Hozzávalók:
4 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg finomra őrölt mandula, 1-2 csipetnyi őrölt fahéj, 2 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt). Tölteléknek sűrű sárgabaracklekvár, díszítésnek olvasztott csokoládé.
A tojásfehérjéket egy habüstbe vagy kisebb fazékba öntjük, és a habüstöt vagy fazekat egy forrásban levő vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött kemény habot verünk a tojásfehérjékből a cukor hozzáadásával.
A tojáshabba ezután belekeverjük a liszttel összekevert mandulát és a fahéjat.
Az így kapott tésztát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk belőle. (Vagy kiskanállal rakunk a sütőpapírra kis kupacokat.)
Előmelegített 150 fokos sütőben süssük meg a csókokat (kb. 25-30 perc alatt készülnek el).
A megsült, kihűlt puszedliket akár rögtön fogyaszthatjuk, de még finomabbak, ha kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk, és az így kapott golyót olvasztott csokoládéba mártjuk.