MARCIPÁNNAL TÖLTÖTT MUFFIN
Hozzávalók (12 közepes muffinhoz):
20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 10 dkg vaj, 10 dkg (sötétbarna nád)cukor, 15 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg marcipán, 1 kávéskanál sütőpor.
Elkészítés:
Az összetördelt csokoládét a vajjal együtt gőz fölött felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A cukrot elhabarjuk a tojással. Hozzáadjuk a csokoládét, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A marcipánból 12, nagyjából egyforma nagyságú golyót formázunk.
A muffintepsi mélyedéseibe papírkosárkákat teszünk, majd mindet félig töltjük a csokoládés masszával. A közepükbe 1-1 marcipángolyót helyezünk, és befedjük a maradék tésztával.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Úgy jó, ha a muffin közepe lágy marad. Nagyon finom melegen, de hidegen is fogyasztható.
Tipp:
Kínálhatunk hozzá tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot is.