MÁRVÁNYOS KEVERT SÜTI
Hozzávalók:
5 tojás, 25 dkg cukor + 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt egy kiskanál sütőporral egybeszitálva, 1 dl tej, 2 evőkanál kakaópor.
Elkészítés:
A tojásokból, cukorból, vajból és a tejből robotgép habverőjével csomómentes, habos, sűrű krémet keverünk. A krémbe belevegyítjük a sütőporos lisztet, majd a tésztát kettéválasztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a kakaóport.
Egy magasabb falú tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk, aztán nagyobb evőkanállal váltakozva világos és sötét tésztahalmokat rakunk bele, majd hústűvel csíkokat húzunk a masszába.
A süteményt előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Csokoládéöntettel és tejszínhabbal tálalhatjuk.
Tipp:
A sütemény tetejére sütés előtt szórhatunk néhány szem apró vagy apróra vágott gyümölcsöt, darabos diót vagy mogyorót.
A tésztába érdemes belekeverni egy citrom reszelt héját, csipetnyi fahéjat vagy más fűszert ízlés szerint.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
NAGYON finomra sikerült. Meggyet tettem a tetejére ami adott neki egy kis savanykás izt. Reszeltem a tésztába egy citrom héját ami mégjobban kihozta a finom izeket.
Márványos kevert süti
(Andi, 2012.09.03 19:44)