MEGLEPETÉS MUFFIN
Hozzávalók (12 kisebb muffinhoz):
20 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg (barna) cukor, 15 dkg olvasztott vaj, 1 dl tej, 1 kávéskanál sütőpor, 1 vaníliarúd, 2-3 csipetnyi őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja, 12 kocka tejcsokoládé.
Elkészítés:
A tojást össszekeverjük az olvasztott, de nem meleg vajjal, a fahéjjal, citromhéjjal és a vaníliarúd kikapart magjaival.
Az így kapott folyadékba beleforgatjuk a cukorot és a sütőporral összeszitált lisztet.
A muffintepsi mélyedéseit papírkosárkákkal bélelkjük. Minden kosárkába egy teáskanál tésztát kanalazunk, a közepébe teszünk egy-egy kocka csokoládét, majd befedjük a maradék tésztával.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Csokoládé helyett tölthetjük kis cukorral és mazsolával összekevert túróval vagy sütésálló lekvárral is.