MÉZES KORONGOK
Hozzávalók (kb. 50 darabhoz):
50 dkg liszt, 25 dkg méz, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 1 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2-3 evőkanál mézesfűszer. A tetejére: 1 tojás, kb. 50 fél dió.
Elkészítés:
A mézet a vajjal gyöngyözésig főzzük, aztán kihűtjük. A tojást habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a vajas mézet, aztán a mézesfűszerrel és szódabikarbónával összeszitált lisztet. A tésztát legalább 2-3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk, 4 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, nagyon vékonyan megkenjük villával enyhén fölvert tojással, és mindegyikre fél diót nyomunk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. (Vigyázat, nagyon könnyen megég!)