MILKA MUFFIN
Hozzávalók:
5 evőkanál Milka kakaópor, 2 tojás, 2 dl tejszín, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 tábla töltetlen Milka csokoládé mogyorónyi darabokra vágva, 5 dkg mazsola (kihagyható).
A muffinok tetejére: 1 tábla töltetlen Milka csokoládé, marcipánvirágok.
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a cukrot, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a kakóport. Egy másik edényben egybeszitáljuk a lisztet a sütőporral. Beleszórjuk a csokoládédarabkákat és a megmosott mazsolát. A száraz hozzávalókat a tejszínes krémhez adjuk, és a tésztát jól összekeverjük. (Már ilyenkor valami nagyszerű az illata!)
A csokis masszát 12 muffinkosárkába kanalazzuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig (tűpróbáig) sütjük.
Mielőtt a muffinok megsülnének, felolvasztjuk a második tábla csokoládét. Amint kivettük a süteményeket a sütőből, rögtön a tetejükre kanalazzuk a folyékony csokit, és mindegyikre egy marcipánvirágot nyomunk.
Jó étvágyat! :)
Milka muffinról
(Gréti, 2010.01.30 15:47)