Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


MINIPALACSINTA

2008.01.15

Оладьи сладкие, домашние

Hozzávalók:
2 pohár tej, 2 tojás, 2 pohár liszt, egy csipet őrölt fahéj, egy csipet só, egy mokkáskanál vaníliás cukor.

Olaj a kisütéshez.

  

Kép

 

Elkészítés:
A hozzávalókból sima, sűrű  (a megszokott palacsintatésztánál sűrűbb) tésztát keverünk, amit 5-10 percig állni hagyunk.
Egy palacsintasütőt kiolajozunk és felforrósítunk. Evőkanálnyi tésztaadadagokat merünk bele, amiket szétlapítunk. A minipalacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tállalhatjuk ízlés szerint különböző öntetekkel, lekvárral, tejszínhabbal, gyümölcsökkel vagy porcukorral.

Tipp:
Ha a tésztából kihagyjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat, viszont picit több sót teszünk bele, akkor tálalhatjuk a minipalacsintákat sajttal, joghurtöntettel vagy - orosz-módra - kaviárral is.

 


 


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szia Csilla!

(Szamóca, 2009.01.26 18:56)

Ezzel a recept-átvétellel kapcsolatban én azt tapasztaltam tizenéves "netes életem" során, hogy szó szerint átmásolni receptet, az sértő és durva dolog a recept "alkotójával" szemben. Viszont a recept alapján megsütni, megfőzni az ételt, és leírni, hogy te hogyan készítetted el, az már teljesen helyénvaló. Persze én ilyenkor is meg szoktam köszönni az eredeti recept szerzőjének a segítséget a saját receptem mellett. Így érzem etikusnak.

Teljesen változó, hogy mit változtatok a máshonnan átvett recepteken. Egy biztos: én csak tönkölyliszttel sütök és főzök, szóval ez mindenképp változik. Még egy ilyen biztos pont, hogy nem főzök zsírral és margarinnal, csak étolajjal és vajjal. Viszonylag sokszor használok viszont barnacukrot, zabpelyhet, búzacsírát. Ha egy kész ételben nyers tojás van, annak a receptjét is átszerkesztem úgy, hogy vagy kimaradjon belőle a tojás, vagy valahogy hőkezelve legyen.

Megyek megnézni az oldaladat.

köszi

(Csilla, 2009.01.26 16:37)

Szia
köszi az engedélyt.Egy kicsit én is változtattam a recepten én olaj nélkül sütöttem teflonos palacsinta sütőben. sajnos az egész család kicsit elhízott úgyhogy nálunk minden kalória számít. Az oldalam címe: klasszreceptek.eoldal.hu remélem tetszeni fog bár korántsem olyan szép mint a tied.Egyébként a recepteken általában a cukor mennyiségén változtatok,te általában mit szoktál? üdv Csilla

Válasz Csillának

(Szamóca, 2009.01.26 10:13)

Szia!
Köszönöm a kedves dicsérő szavakat!
Örülök, hogy nektek is ízlett a palacsinta. :)

Igen, csak olyan receptek vannak az oldalamon, amiket kipróbáltam. Már csak azért is, mert a fényképeket én készítem az általam megsütött-megfőzött ételekről.

Nyugodtan felrakhatod az oldaladra a receptet, hiszen te is kipróbáltad, és nálad is bevált. Amit egyszer megsütöttél, megfőztél a saját ízlésed szerint, az már a tiéd is.
Én is szoktam másoktól ellesett receptek alapján főzni. Itt, az oldalamon is láthatod, hogy több recept is kezdődik úgy, hogy az ötletért köszönetet mondok valakinek. (Bár én szinte mindig átalakítok valamit az eredeti recepten, és az általam elkészített változatot írom le.)
Javaslom például, hogy a te változatodhoz a honlapodra írd oda a csokiönteted receptjét is!

Elárulod az oldalad címét? Nagyon szeretek gasztronómiával foglalkozó weblapokat nézegetni, és biztosan én is tudnék tanulni tőled.

super

(Csilla, 2009.01.25 23:00)

Szia Szamóca
kipróbáltam ezt a receptedet egyszerűen szuper csináltam hozzá egy klassz csokiöntetet,a család imádta.
egyébként szuper az oldalad.nekem is van egy oldalam bár sokkal kevesebb recept van fönn.Én csak olyan receptet rakok föl amit kipróbáltam és mindenkinek ízlett.ezzel kapcsolatban két kérdésem lenne,te az összes receptedet kipróbáltad-e, és hogy felrakhatom-e ezt a receptet a honlapomra persze nem mint sajátomat hanem mint klassz receptet?előre is köszönöm a válaszodat üdv Tombor Csilla