MISS MARPLE MUFFIN
Hozzávalók:
25 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 4 tojás, 10 dkg mazsola (kihagyható), 1 citrom reszelt héja, fél kávéskanál őrölt fahéj, 1 vaníliarúd kikapart magjai, 1 kávéskanál sütőpor vagy szódabikarbóna. A krémhez: 30 dkg csokoládé, 6 dl tejszín.
Elkészítés:
A csokoládét a tejszínbe tördeljük, és felmelegítjük, míg a csokoládé el nem olvad. Néha megkeverve kihűtjük, majd egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, és azokkal is jól kikeverjük. Végül a krémbe vegyítjük a sütőporos, fűszeres lisztet, majd a megmosott mazsolát.
A tésztát papírkosárkákkal bélelt muffintepsibe kanalazzuk úgy, hogy a formák kb. 2/3-részig legyenek megtöltve. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A csokoládés tejszínt kemény habbá verjük. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és a muffinok tetejére nyomjuk.