MOGYORÓS PEREC
Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg liszt, 20 dkg hideg vaj, 10 dkg porcukor, 5 dkg finomra darált mogyoró, 1 csomag vaníliás cukor, 2-3 csipetnyi őrölt fahéj. A díszítéshez: olvasztott csokoládé.
Elkészítés:
A vajat vágjuk kockákra. Adjuk a többi hozzávalóhoz, és gyors mozdulatokkal (hogy a vaj ne olvadjon föl) gyúrjunk tésztát. (Még egyszerűbb, ha a vajat kis lyukú reszelőn reszeljük a lisztbe.)
A tésztát legalább fél órára tegyük hűtőgépbe.
Ezután gyúrjuk át egy kicsit, ha nagyon megkeményedett, majd sodorjunk a tésztából vékony rudakat, és alakítsuk őket perecekké.
A pereceket előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt süssük meg. Kihűlés után díszítsük őket olvasztott csokoládéval.
mennyiség
(Anna, 2011.12.13 21:50)