HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
NARANCSOS CSOKICSÓK
Az ötletet hálásan köszönöm Tavasz Krisztinek.
Hozzávalók:
20 dkg narancsos étcsokoládé (magas kakaótartalmú), 10 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj, 15 dkg vaj, 10 dkg (barna)cukor, 3 tojás, egy csomag vaníliás cukor, 20 dkg liszt, fél kiskanál sütőpor. A sütemény bevonásához átszitált porcukor.
Elkészítés:
A csokoládét megolvasztjuk. Belekeverjük a vajat, aztán a cukrot, a tojásokat, végül a sütőporral összeszitált lisztet. Egy könnyen keverhető csokoládékrémet kapunk, amit minimum egy órára hűtőgépbe kell tenni, hogy megdermedjen.
A hűtés után a csokoládés masszából kiskanálnyi adagokat rakunk egy tálba szitált porcukorba. A darabkákat nagyon alaposan meghempergetjük a porcukorban úgy, hogy a cukor mindenütt jól rájuk tapadjon, és a tészta golyó alakot vegyen fel. A cukros golyócskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk egymástól 3-4 centi távolságra, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia!
Inkább puszedli. A belseje puha. Nagyon finom.
Egy dologra nagyon vigyázz: ne égesd el! Nagyon hamar megsül.
narancsos csokicsók
(Zuzmó, 2009.12.21 21:46)Szia Szamóca! Ez a narancsos csokicsók kemény, mint egy keksz, vagy inkább olyan mint a mézespuszedli? És szerinted meddig áll el? Lehet, karácsonyra megcsinálom aprósütinek.
Csokicsók
(Szamóca, 2009.12.21 21:58)