NUTELLÁS CSIGA
Hozzávalók:
50 dkg liszt, fél csomag (2,5 dkg) élesztő, 2,5 dl langyos tej, 1 tojás, 5 dkg olvasztott vaj, 5 evőkanál cukor, csipetnyi só.
A töltelékhez: 1 dl nutella. (A házi mogyorókrém receptjéért kattints ide!)
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, hogy a tej tetején halványbarna hab képződjön).
A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást és a vajat, beleszórjuk a sót, és addig gyúrjuk, amíg az edény falától el nem válik. A tésztát egy órát langyos helyen kelesztjük.
Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk. 3-4 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük nutellával. Ezután, mint a bejglit, föltekerjük, majd éles késsel két centi vastag körszeleteket vágunk belőle.
Az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól 4-5 centi távolságra. Előmelegített közepes hőfokú sütőben (a sütő típusától függően 180-200 fokon) megsütjük őket.