NUTELLÁS CSILLAGOK
Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg finomra darált mogyoró vagy dió, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja.
A töltelékhez: csokoládés mogyorókrém (nutella). A díszítéshez: olvasztott csokoládé és dió.
Elkészítés:
A vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel. Szintén gyorsan belegyúrjuk a többi alapanyagot. Aztán fél órát hűvös helyen pihentetjük a tésztát.
Aztán lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és csillag kiszúróval kiszúrjuk. A maradék tésztát megint összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.
A süteményeket kivajazott tepsibe rakjuk, elõmelegített sütõben (170-180°C) kb. 10-12 percig sütjük . Amikor megsültek, a nutellával kettőt-kettőt összeragasztunk, majd olvasztott csokoládéval és dióval díszítjük.