HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
NUTELLÁS KOCKA
Hozzávalók:
A piskótához: 5 tojás, 30 dkg cukor, 30 dkg liszt (én 15 dkg sima lisztből és 15 dkg réteslisztből szoktam csinálni, de lehet csak sima lisztből is), 1 kiskanál sütőpor, 1 dl langyos víz.
A csokiöntethez: 1 csomag főzős vaníliás pudingpor, 4-5 evőkanál cukor, 7,5 dl tej.
Tölteléknek: 2,5 dl nutella. A nutella házi készítésének receptjét itt találod meg: NUTELLA HÁZILAG.
Elkészítés:
A tojásokhoz (nem kell szétválasztani a fehérjét és sárgáját), hozzáadjuk a cukrot, és robotgép habverőjével addig keverjük a cukros tojást, amíg egy laza, halvány vajszínű krémet kapunk (kb. 5 perc).
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral.
A sütőporos lisztet 3-4 részletben a tojásos habba keverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot. A liszt felének bekeverése után a tésztába forgatjuk a langyos vizet is.
A tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, kb. 20 x 25 cm-es, magas falú tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben megsütjük. (Ellenőrizzük tűpróbával, hogy a közepe is átsült-e.)
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a vaníliaöntetet.
A pudingport összekeverjük a 7,5 dl tejjel, és a cukorral híg pudingot főzünk. A pudingot a legegyszerűbben így készítheted el: PUDING A LEGEGYSZERŰBBEN. Így nem lesz csomós és nem ég oda.
A megsült piskótát három rétegre vágjuk. Megtöltjük nutellával. A vaníliaöntettel jó bőven megöntözve tálaljuk.A tetejét megszórhatjuk darált mogyoróval.
Nutella
(Szamóca, 2011.08.17 14:34)