HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
PILLE SZELET - diabetikus
2012.02.28
Ez egy olyan diabetikus sütemény alacsony szénhidráttartalommal, amit cukorbetegek, diétázók is bátran fogyaszthatnak, de ajánlom mindenkinek, aki egészséges, de nagyon finom süteményt szeretne készíteni.
Hozzávalók 22-24 cm-es tortaformához:
5 tojás, 4 evőkanál xilit vagy ennek megfelelő más sütésálló édesítőszer, 6 evőkanál zabkorpa, 4 evőkanál kókuszreszelék, 1 citrom reszelt héja, negyed kávéskanál őrölt fahéj, fél kávéskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál mandulaforgács. A gyümölcsöntethez: bármilyen friss vagy fagyasztott gyümölcs, xilit vagy más édesítőszer.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből a xilit fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, amelyekkel még három percig verjük a habot. A zabkorpát összevegyítjük a kókuszreszelékkel, citromhéjjal, fahéjjal és a szódabikarbónával, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk. Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, megszórjuk mandulaforgáccsal, az előmelegített sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük.
Közben a gyümölcsöt megtisztítjuk, földaraboljuk, és pár perc alatt összefőzzük az édesítőszerrel.
A megsült süteményt a gyümölcsöntettel tálaljuk. Melegen és hidegen is finom.
Közben a gyümölcsöt megtisztítjuk, földaraboljuk, és pár perc alatt összefőzzük az édesítőszerrel.
A megsült süteményt a gyümölcsöntettel tálaljuk. Melegen és hidegen is finom.
Tipp:
Ebből a tésztából készíthetünk diabetikus tortát is, ha a megsült süteményt fölvágva megtöltjük valamilyen cukormentes lekvárral vagy krémmel.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nincs új bejegyzés.