PISKÓTATEKERCS
PISKÓTATEKERCS 1.
Hozzávalók:
A piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál rétesliszt.
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel. Ezután a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a lisztet.
A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.)
Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd a piskótát minél szorosabban feltekerjük.
A piskótát tölthetjük lekvárral, csokoládékrémmel, nutellával, kókuszkrémmel, túróval, pudinggal...
PISKÓTATEKERCS 2.
Hozzávalók:
A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál rétesliszt, 2 evőkanál hideg víz.
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel, ezután hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és még 5 percig verjük a habot. Majd a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a lisztet.
A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.)
Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd a piskótát minél szorosabban feltekerjük.
KAKAÓS PISKÓTATEKERCS 1.
Hozzávalók:
A piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál rétesliszt, 2 csapott evőkanál átszitált cukrozatlan kakaópor.
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel. Ezután a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a kakaóporral elkevert lisztet.
A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.)
Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd a piskótát minél szorosabban feltekerjük.
KAKAÓS PISKÓTATEKERCS 2.
Hozzávalók:
A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál rétesliszt, 2 csapott evőkanál átszitált cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál hideg víz.
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel, ezután hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és még 5 percig verjük a habot. Majd a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a kakaóporral elkevert lisztet.
A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.)
Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd a piskótát minél szorosabban feltekerjük.
Csokoládékrém
Hozzávalók:
20 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, porcukor ízlés szerint, pár csepp rum vagy rumaroma.
Elkészítés:
A csokoládét megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. Amikor már csak langyos, belekeverjük a vajat, a cukrot és a rumot. Az így kapott keveréket hűtőgépben teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, robotgép habverőjével habosra keverjük.
Csokoládémáz
Hozzávalók:
20 dkg porcukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 3 evőkanál napraforgóolaj, 4 evőkanál forróvíz.
Elkészítés:
A hozzávalókat összemelegítjük addig, amíg a cukor teljesen elolvad. A csokimázat melegen a sütemény tetejére öntjük és gyors mozdulatokkal elsimítjuk.
A csokoládémáz eredeti receptjéért köszönet Fruzsikának!
PISKÓTATEKERCSEK
(A receptért kattints a képek fölötti szövegre!)
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Piskótát sokszor kell sütni.
hát én nagyon kedvelem a főzést sütést.
(kerék zsuzsi, 2014.10.28 18:20)nagyon gusztik a piskóta tekercsek, én is nagyon sokszor szoktam csinálni, de dupla adagba.
Kókusztekercs receptjét kérném
(Erzsi, Erzsébet, bárhogy, 2013.09.23 08:42)Most lesz két komoly születésnap, ezen sütik lesznek, nem készül igy torta. Gyönyörüek és változatosak. :) :O
Kókuszos piskótatekercs
(Szamóca, 2009.07.03 11:00)
Szia!
A kókuszos piskótatekercs receptjét megtalálod itt:
https://szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/kokuszos-piskotatekercs
Re: Kókuszos piskótatekercs
(Erzsébet, 2013.09.23 08:40)Fantasztikusak a képek, most lesz két komoly születésnap, elkészitem őket is. :)
piskótatekercs
(babi, 2013.03.16 13:29)mi már csináltunk párszor piskótát de most valami mennyei finomra sikerült
Re: gesztenyekrém
(zsoka, 2012.04.16 16:44)szeretném ,ha le írnád nekem a gesztenye krém készítését. köszönöm.
piskota
(Maya, 2012.02.10 19:47)
Szia Szamoca!
Mekkora tepsiben sutod ezeket a piskotakat? Lemerned nekem?
Koszonom!
Udv: Maya
Re: piskota
(Szamóca, 2012.02.10 19:51)
Szia Maya!
Abban, ami a sütőhöz van. Szóval a legnagyobban.
De mindjárt lemérem.
Krém
(Szamóca, 2010.03.14 12:51)
Szia!
Gesztenyekrémet szeretnél készíteni piskótatekercshez?
Nézd meg ezt a receptet:
https://szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/gesztenyes-tekercs
gesztenyekrém
(Margó, 2010.03.14 11:08)valami finomat a krémről amit már készítettél megkőszönném .
Piskótatekercs
(Szamóca, 2009.07.21 19:18)
Szia Böbe!
Arra gondolok, hogy esetleg egy picit tovább kellett volna még sütni. A piskóták akkor szoktak ragadni sülés után, ha egy kicsit korán veszi ki őket az ember a sütőből.
Kakaós piskótatekercs2
(Böbe, 2009.07.21 09:52)
Szia!
Napok óta nézegetem az oldaladat, és nagyon szuper, gratulálok!
Szeretek én is sütni, főzni. A sütést kevésbé, de a családom mindent elfogyaszt még ha nem is sikerül a legjobban. Ma a fent leírt csokis piskótát sütöttem meg, de nekem szakadozott, meg ragad megtöltött állapotban is. Ez mitől van? Válaszodat köszönöm, szia.
Kérés
(Handi, 2009.07.03 08:54)
Szia!
Most találtam rá az oldaladra, és először is gratulálni szeretnék a kreativitásodhoz, az ügyességedhez, a gyönyörű fotókhoz!
Örömmel venném a kókuszkrém leírását, mert találtam elfekvőben 40 dekányit belőle. :)
Köszönettel:
Handi
Süti szeretetről
(Sümegi Katalin, 2016.04.01 14:38)