RÓZSAFÁNK
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 6 db tojássárgája, csipetnyi só, 2 evőkanál porcukor, egy kis poharas tejföl (1,5-2 dl), 2 evőkanál rum, egy citrom reszelt héja + 1 tojásfehérje villával kicsit fölverve.
A kisütéshez: étolaj. A tálaláshoz: lekvár.
Elkészítés:
A lisztből, tejfölből és a tojások sárgájából kevés só, a rum, a reszelt citromhéj és a cukor hozzáadásával tésztát gyúrunk.
A tésztát késfoknyira nyújtjuk, majd virág alakú szaggatóval hárommal osztható számú virágot szaggatunk belőle. A virágokat a szirmok mentén egy hegyes késsel kicsit még mélyebben bevágjuk (de úgy, hogy véletlenül se vágjuk középig a tésztát).
Három-három virágot a közepüket pici tojásfehérjével megkenve összeragasztunk, aztán jól összenyomjuk őket.
Az így elkészített süteményeket bő forró olajban aranyszínűre sütjük. Vigyázat, nagyon hamar megsülnek!
Sülés után a fánkocskák közepébe egy-egy kiskanál lekvárt kanalazunk.
Jó étvágyat!
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Azt szeretném kérdezni,hogy mennyi jön ki ebből a receptből? köszönöm
Köszönöm!
(Szamóca, 2009.12.29 18:19)
Szia Krumplicska!
Köszönöm, hogy szóltál. Találtam azon az oldalon több innen lopott fotót. :(((
Miért csinálják ezt???
egy lopós szarkáról
(Krumpliorr, 2009.12.29 17:55)
Szióka!
Újabb lopós oldal, és megtaláltam rajta a fánkodat:
http://sutemenyrecept.weblap.net/2009/01/27/rozsafank/
Válasz
(Szamóca, 2009.01.24 20:40)
Szia!
Örülök, hogy jól sikerült. :)
A sütemények akkor szokták beinni az olajat, ha az ember véletlenül nem találja el pontosan az olaj hőfokát, és kicsit hidegebb a kelleténél. Persze ha túl meleg az olaj, akkor viszont megég a süti. Nagyon bonyolult tudomány ez a sütögetés. :DDD
Szia!
(Canocam, 2009.01.24 20:22)
Szerencsére jól sikerült! Most sorra próbálagtom a receptjeidet :)
A lángossal nem vagyok annyira kibékülve.. de még gyakorlom! :)
Szia!
(canocam, 2009.01.24 01:46)
Ne, fogja nagyon beinni magát olajjal? Mert a lángos egy kicsit megtette...
üdv
gépről
(kriszta, 2012.01.04 11:50)