SACHER MUFFIN
Hozzávalók (12 közepes méretű muffinhoz):
10 + 10 dkg jó minőségű étcsokoládé, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 20 dkg liszt, egy kiskanál sütőpor, 2 tojás, 2 dl tejszín, 2 evőkanál barackpálinka.
A tálaláshoz: baracklekvár.
Elkészítés:
10 dkg csokoládét megolvasztunk. A még meleg csokoládéba belekeverjük a vajat, aztán a cukrot, majd a tojásokat, végül a tejszínt és a barackpálinkát. (Nem kell jól kikeverni, éppen csak addig keverd, amíg a krém egynemű lesz. A muffinok könnyebbek, lazábbak lesznek, ha a tésztájukat nem kevered túl.)
A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral, majd a vajas krémbe forgatjuk.
A megmaradt 10 dkg csokoládét mogyorónyi darabkákra vágjuk, és a tésztába keverjük.
A tésztát muffinformákba kanalazzuk, és előmelegített 220 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20-25 perc).
A megsült muffinokat (esetleg egy kis barackpálinkával kikevert) baracklekvárral tálaljuk.
(A tésztába akkor is nyugodtan beleteheted a barackpálinkát, ha gyerekek is esznek a muffinból, a pálinka alkoholtartalma ugyanis sülés közben elpárolog.)