Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


SARLOTKA (OROSZ ALMATORTA)

2014.03.05

Hozzávalók (20-22 cm-es tortaformához 2,5 dl-es bögrével mérve):

4 tojás, 1 bögre liszt , 1/2 bögre cukor (ha van, nádcukor), 3-4 alma, fél kávéskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja, csipetnyi só.

Elkészítés:

A tojásokat, a cukrot kanalanként adva hozzájuk, robotgéppel sűrű krémmé verjük. Laza mozdulatokkal belekeverjük a citromhéjjal és fahéjjal összevegyített lisztet, majd beleforgatjuk a kimagozott és kisebb kockákra vágott almát. (Az almát nem feltétlenül kell meghámozni.)

A süteményt 170-180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.