HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
SEMMI KIFLI
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 25 dkg vaj, 7 evőkanál hideg víz, 1 teáskanál ecet, csipetnyi só. Tölteléknek sütésálló lekvár vagy dió- / máktöltelék, gesztenye... A tálaláshoz: porcukor.
Elkészítés:
A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, beleöntjük a vizet, ecetet és sót. Gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Ezután a tésztát négy egyforma nagyságú részre vágjuk. Mindegyik tésztadarabot 2 mm vastag körlappá nyújtjuk, átlósan 8 részre vágjuk, megtöltjük töltelékkel, és feltekerjük.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Rögtön meghempergetjük porcukorban.