SHORTBREAD - angol keksz
Hozzávalók:
22 dkg szobahőmérsékletű vaj, 10 dkg barna nádcukor, 25 dkg liszt, 12 dkg kukoricakeményítő, csipetnyi só.
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és lefóliázva fél órára hűtőgépbe tesszük. Ezután fél centiméter vastag téglalappá nyújtjuk, és rudakat vágunk belőle. Minden rudacskát megszúrkálunk villával vagy hústűvel. A süteményt sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Akkor van készen, amikor a kekszek széle kicsit barnulni kezd. A kész süteményt csak 10-15 perc pihentetés után vegyük ki a tepsiből, különben szétmorzsálódik! Teához, kávéhoz különösen finom.
Tipp:
A tésztába néhány csipet fahéjat, vaníliát, reszelt citromhéjat vagy más fűszert is gyúrhatunk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Megörültem ennek a receptnek, de sajnos csalódás lett belőle.
Egyszer megkínáltak egy eredeti skót vajas keksszel, kellemesen omlós volt, pont így nézett ki.
Elkészítettem, de valahogy olyan "pudingporos" íze lett. Elsősorban a kukoricakeményítőre gyanakszom. :(
short bread
(Andi, 2014.02.08 16:14)